Els pares

Els pares som la base de l'educació dels nostres nens,
i per això hem de col.laborar amb el Col.legi per aconsegur la millor educació possible pels nostres nens

23 de gen. 2014

Canvis al Trànsit en els horaris d'entrada i sortida - Gener 2014

Antecedents

- Quan es va tractar amb l'alcalde el tema de les celebracions del 150è aniversari del col·legi, l'any passat, ja ens va comunicat que hi havien queixes repetides dels veïns de la zona pel tancament del carrer, i que possiblement s'haurien de fer canvis en el tema de que la zona es tanqués al trànsit durant les entrades i sortides del col·legi.
- A mitjans de desembre l'ajuntament va comunicar al col·legi que a partir d'inicis del 2014 no es tancaria més el carrer. El col·legi, donades les dates que eren i les activitats en curs (notes, nadales, etc) no va comunicar-ho a les famílies.

Les raons donades per deixar de tancar el carrer són:
- per llei i ordenances, no és possible fer el tancament d'un carrer per raons com la que ens ocupa
- hi ha multitud de queixes de veïns, més de trenta; i després d'un temps, després d'analitzar les possibilitats de guanyar si s'ha de fer front a un judici pel tancament del carrer contra els veïns demandants, es conclou que no es pot mantenir l'acció de tancar el carrer

A la reunió

Es van comunicar, per part d'alguns representants, les queixes rebudes per l'obertura del carrer a l'hora d'entrar i sortir, així com les peticions de fer alguna cosa el respecte. Apart, es van plantejar les possibles accions a fer a partir d'ara, des de les més dràstiques (tota mena de manifestacions) fins altres més formals (recollida de signatures)
Donat que és un tema administratiu i legal, que la decisió última és de l'ajuntament, i que vé causat per l'acumulació de queixes per part dels veïns, es decideix no fer cap acció d'enfrontament amb l'ajuntament, tot i que ens agradaria que es continués tancant el carrer.

Propostes

La primera acció, en coordinació amb la Policia Local, ha estat parlar de fer als nens una acció formativa en quant a la Seguretat Vial, per que ens siguin més conscients del perill que representa no respectar les normes bàsiques de seguretat vial a l'entrada i sortida. És un tema bàsic, i ja s'està parlant per acordar format i dates per aquesta formació

Es planteja, també, fer un escrit a l'ajuntament, on se li demanarà que faci les accions necessàries per condicionar de manera adient la zona d'entrada a la col·legi. Per exemple:

 - Petició de pintat d'un pas de vianants a l'entrada del col·legi, ja que actualment es creua el carrer per on es vol, i si passen cotxes, no queda clar qui té la preferència.
 - Petició de la instal·lació d'un baden a la zona d'entrada del col·legi, per evitar que els cotxes passin ràpidament
- Petició de millora de tota la vorera al voltant de l'entrada, ja que el 100% de les diferents peces de la mateixa presenten greus irregularitats i trencaments (degradació pel temps) que poden representar caigudes dels nens que en teoria han de circular per aquesta vorera (250 nens, més 250 acompanyants com a mínim, quatre vegades al dia). Les possibles caigudes serien cap a la via on estaran passant cotxes, amb el perill que comporten
 - Petició de revisió estructural de la barana que hi ha a la sortida del col·legi, per esbrinar si manté les condicions necessàries per la seva funció (control sobre els punts de rovell més grans), així com l'estudi de la possibilitat de sustituir-la per altre tipus de barrera més actualitzada que no causi embussos a les persones i permeti passar per la vorera, per exemple, els carrets dels nadons (que actualment no poden passar)

Propera reunió amb l'alcalde

A inicis del febrer es farà una reunió amb l'alcalde on es tractarà aquest tema, i de la que donarem informació si se'n deriva cap acció important


En tot cas, preguem a tothom que ajudi per educar en seguretat vial als nens a l'entrada i sortida del col.legi, evitant que corrin i que travessin el carrer sense mirar. I hem de ser els pares els que hem de servir de model a seguir als nostres fills.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada